Skip to main content

Blog

Op naar een superteam

Trainingen om het teamspirit op te krikken worden vaak vergeleken met bedrijfsuitjes. Niet zo verwonderlijk als je ziet hoe creatief, muzikaal en sportief het aanbod anno 2002 is: percussie spelen bij Percament Percussie Events, ijssculpturen maken en een doe-het-zelf thema feest bij Dodo Productions, avontuurlijke grottentocht, vlotten bouwen en raften bij Juventa en toneelspelen bij Living Tale Trainingen Nederland. Dit is slechts een greep uit het totale aanbod dat minstens dertig pagina’s in deze Financials Only in beslag zou nemen.

Zo zeg je nee tegen je baas

In INTERMEDIAIR door Sophie Verschoor, 06-02-2013

Krijg je vaak werk toegeschoven waar je geen tijd voor hebt, of dat helemaal niet bij je takenpakket hoort? Leer het beleefd te weigeren.

Doorwerken of vertrekken

Martijn Havenman (29) studeerde af en vond meteen een baan als accountmanager bij een automatiseringsbedrijf. Na twee?nhalf jaar werd hij door een concurrent benaderd voor de functie van salesmanager. En Martijn stapte over, gelokt door een beter salaris, een bovenmodale lease-auto en een winstdelingsregeling. Mocht het niet bevallen, dan zou er geen man overboord zijn: vacatures waren er immers genoeg.

MeanderGroep wil agressie graag een stap voor zijn

Aandacht voor agressie in de zorg, MeanderGroep wil agressie graag een stap voor zijn

Teambuilding

Teambuilding is ‘in’ en dat is logisch: er gebeurt op dit moment zo veel in organisaties en bedrijven dat een hecht en goed functionerend team eigenlijk een must is. Van alle kanten duiken bedreigingen op zoals een teruglopende orderportefeuille, fusies, winstwaarschuwingen en faillissementen van bedrijven die recent nog solide leken. Voor leidinggevenden en hun teamleden is het een uitdaging om zich zo te profileren dat ze voor de klant een aantrekkelijke partner vormen waar ze graag mee in zee gaan.

Dolende Dertigers: quarterlifecrisis rukt op

Je hebt een prima baan, een mooi huis, een leuke partner - en toch knaagt er iets. Vroeger heette dat een midlifecrisis. Nu slaat het toe bij dertigers.

Ze zijn rond de dertig. Ze hebben een uitstekende opleiding, een prima baan, een auto van de zaak, een eigen huis, vaak een vaste partner, soms ook kinderen. En dan ineens slaat het toe, een beklemmend gevoel of dit nu alles is. Waar het naartoe leidt. Of het allemaal wel zinvol is. Of het niet anders moet.

Pas op voor een BURN-OUT!

Natuurlijk is de werkdruk in Nederland is hoog, met alle vervelende gevolgen van dien. Werkdruk is echter heel iets anders dan haast. Haast leggen we onszelf en elkaar op en hangt nauw samen met al die verschillende rollen die wij vervullen.

Te veel rollen perfect spelen lukt niet

Succesvol zakelijk netwerken

Een receptie of beursbezoek kan zo maar een mooi begin zijn van een nieuwe opdracht. Met een prima voorbereiding, een perfecte gesprekstechniek en een goede nazorg verhoogt u de kans op succes als u zakelijk netwerkt.

Personal Coaching

Binnen de topsport kijkt niemand ervan op als een talent een personal coach in de arm neemt om hem te begeleiden bij zijn loopbaan.