Skip to main content

Wat is coaching niet?

Zweverig
Coaching is niet zweverig, integendeel, we werken in het hier en nu aan zaken waar je in het werk tegenaan loopt of waar je verder in wilt groeien. We veranderen jou niet, maar geven je de kans gedrag bij te leren, je kwaliteiten aan te scherpen en zin te geven aan je werkend bestaan.

Therapeutisch
We gaan niet zitten wroeten in je verleden, maar soms kan het helpen kort naar het verleden te kijken om een rode draad te pakken te krijgen. Of om in te zien dat gedrag dat vroeger zijn beschermende functie had je in je huidige functioneren vaak beperkt. We linken de conclusies direct naar het hier en het nu en hoe je daar nu anders mee om kunt gaan.

Hulpverlening
Wanneer je echter beter gebaat bent bij een therapeutische aanpak en bijvoorbeeld therapie nodig hebt van een psycholoog, dan kunnen wij je prima doorverwijzen. Therapie valt onder de expertise van andere beroepsgroepen dan die van Houthoff en wordt dus niet door Houthoff Training & Coaching zelf aangeboden.

Advies
De kern van coaching is dat je je eigen oplossingen voor jouw vraagstukken vindt met behulp van een coach. De coach adviseert jou dus nooit hoe je het een en ander moet aanpakken; hij/zij zal altijd aansturen op het pakken van je eigen verantwoordelijkheid.

Eng
Veel mensen maken de stap voor coaching niet omdat hen dat eng lijkt. ?Wie weet wat daar allemaal gaat gebeuren en misschien moet ik wel dingen over mezelf vertellen die ik helemaal niet wil!?
Angst is een slechte raadgever en houdt je op je plek. Gun jezelf de kans je te ontplooien en bedenk dat je ook tijdens coaching de controle houdt.